• CrossBorder Event 2023

  Bedankt en tot volgend jaar!

 • CrossBorder Event 2023

  Bedankt en tot volgend jaar!

 • CrossBorder Event 2023

  Bedankt en tot volgend jaar!

 • CrossBorder Event 2023

  Bedankt en tot volgend jaar!

 • CrossBorder Event 2023

  Bedankt en tot volgend jaar!

Flinders over internationale groei organiseren en verkopen via marktplaatsen

Flinders Design verkoopt designmerken als Vitra, Pastoe, Gubi, Muuto, Normann Copenhagen en MDF Italia tegen de laagste prijs. Vijf jaar geleden opgezet door Geert-Jan Smits is het bedrijf inmiddels internationaal flink gegroeid. “Cross Border e-commerce is belangrijk omdat het ons helpt ons afzetgebied te vergroten. Hoe mooi is het dat we onze 15.000 design meubelen, accessoires en verlichting niet alleen in Nederland kunnen verkopen maar ook in België, Duitsland en zelfs in China.” aldus Smits.

De succesfactor van Flinders
Flinders ziet verschillende succesfactoren die bij hebben gedragen aan de internationale expansie. Een hiervan is de grote voorraad. Geert-Jan Smits: “Onze succesfactor is dat wij een grote voorraad beschikbaar hebben. We hebben een groot magazijn in Nederland staan. Van daaruit kunnen we leveren naar alle landen waar we verkopen. De voorraad is groot, ook voor EU begrippen.“

Tips voor ondernemers in het buitenland
Geert-Jan Smits heeft maar liefst drie tips voor ondernemers. “Een tip is om echt native personeel aan te nemen. We merken dat dat heel erg belangrijk is voor je klantenservice, productmanagement voor het invoeren van producten en de juiste content. Heel belangrijk dus om mensen te nemen uit het land zelf.“

De andere twee tips weten over cross border verkopen?
Bekijk dan het hele interview met Geert-Jan Smits van Flinders en alle video interviews met andere snelgroeiende ondernemers in het buitenland. In deze cross border serie laten Dexport en DPD Pakketservice vijf ondernemers aan het woord over hun succesformules.

Eerder vertelde Rick Molenaar over de ambitie van Helloprint, Philip Steens van Enveloppenland.nl over de voordelen van verkopen in 10 verschillende landen en Alphacomm Digital Commerce over kansen pakken in cross border ondernemen. Luca Lifestyle deelde ervaringen met het uitrollen van een lokale webshop in Duitsland.

Andere succesvolle bedrijven die het snelst groeien in het buitenland vind je op www.crossborder30.nl.Door het delen van succesfactoren en tips dragen deze ondernemers bij aan innovatie in e-commerce in Nederland.

Deze film werd geproduceerd door 25 EPS Videoproducties in opdracht van Dexport en DPD Pakketservice.