Genomineerden CrossBorder Top 30 bekend

De genomineerden voor de Cross Border top 30 zijn vandaag bekend gemaakt door initiatiefnemers Dexport en Twinkle. De ranglijst toont de snelst groeiende Nederlandse bedrijven binnen de e-commerce branche in het buitenland. Wie dit jaar de lijst aanvoeren wordt bekendgemaakt tijdens het Cross Border e-commerce Event op 16 november 2021 in Utrecht.

 

Om succesvolle cross border e-commercebedrijven in kaart te brengen hebben Duitse marketing specialist Dexport en digital commerce platform Twinkle de Cross border top 30 in het leven geroepen. Deze e-commerce lijst geeft inzicht in de snelstgroeiende Nederlandse e-commerce bedrijven in het buitenland.
Voor de ranking in de CrossBorder Top 30 is de procentuele internationale omzetgroei van vorig jaar maatgevend. Voorwaarde is dat bedrijven het jaar ervoor (in 2019) al tenminste 100.000 euro omzet boekten over de grens. Ook mag een onderneming niet louter op het buitenland gericht zijn.

 

E-commerce bedrijven steeds succesvoller over de grens

Opvallend is dat het steeds moeilijker wordt om een plek te bemachtigen in de Top 30. De laatste plekken worden ingenomen door bedrijven die meer dan honderd procent zijn gegroeid in het buitenland. In de editie vorig jaar werd je nog genomineerd met meer meer dan 56%. Ook realiseren de CrossBorder bedrijven steeds meer omzet in het buitenland.  Geen van de bedrijven in de huidige lijst heeft minder een miljoen euro in het buitenland gerealiseerd en bij meerdere bedrijven gaat het om tientallen miljoenen euro’s. In de lijst van vorig jaar waren nog  bedrijven met enkele tonnen omzet in het buitenland.

 

Top drie van vorige editie strijden weer mee

De drie Lijstaanvoerder van afgelopen jaar Refurbished.nl, On that Ass en Picnic zijn weer genomineerd. Ook traditionele retailers groeiden online over de grens. Lucardi is hier een goed voorbeeld van een grote winkelketen dat door de groei online in het buitenland genomineerd is. Wie en of iemand Refurbished.nl, de marktplaats waar je gebruikte apple producten vindt, van de troon stoot wordt wordt bekend gemaakt op het CrossBorder Event op 16 november 2021. Tickets voor dit event zijn te bestellen via www.crossborderevent.nl.

 

De genomineerden, in alfabetische volgorde:

Betersport
BloomTheRoom
Cookinglife
De Isolatieshop
Goossens
HBL Online
Inktweb
Jamani Group
Kish
Laudermarke
Ledlichtdiscounter.nl
Lucardi Juwelier
Merkala
On that ass
Picnic
Refurbished.nl
SB Supply Europe
Score
Smulderstextiel.nl
Solar Power Supply
Stoov®
Swiss Sense
Tegeldepot
TOM
VanMoof
Ventilatieland
VONROC
WISEQ
Woho
Yumeko