Genomineerden voor de Cross Border top 30 bekendgemaakt

Deze Nederlandse ondernemers veroveren de wereld met e-commerce

De genomineerden voor de Cross Border top 30 zijn vandaag bekend gemaakt door initiatiefnemers Dexport en Twinkle. De ranglijst toont de snelst groeiende Nederlandse bedrijven binnen de e-commerce branche in het buitenland. De winnaar van de Cross Border top 30 wordt bekendgemaakt tijdens het Cross Border e-commerce Event op 7 september 2016 in Utrecht.

Succesvolle Nederlandse e-commerce bedrijven in het buitenland
Export is van oudsher belangrijk voor Nederland en is goed voor 29 procent van het bruto binnenlands product. De snelgroeiende B2C e-commercemarkt die alleen al in Europa in 2016 wordt geschat op bijna 510 miljard, biedt Nederlandse bedrijven enorme groeikansen. Nederlandse bedrijven maken gretig gebruik van e-commerce en kunnen met een webshop of marktplaatsen zoals Amazon eenvoudiger dan ooit de wereld bereiken. 

Een voorbeeld van een jong snelgroeiend bedrijf dat hiervan profiteert is het  internationaal online print platform Helloprint. Het afgelopen jaar is dit bedrijf buiten de landsgrenzen met maar liefst 1000% gegroeid. Chief Marketing Officer Rick Molenaar van Helloprint vertelt in een interview (YouTube): “Het is zonde om niet de kans te pakken om het model dat in Nederland succesvol is, ook internationaal uit te rollen.” 

Ook Enveloppenland.nl grijpt de kansen die cross border biedt met beide handen aan. De webshop bestaat sinds 2009 als onderdeel van Koro PackVision en breidde in de laatste jaren door middel van e-commerce uit van 1 naar 10 landen. Philip Steens, directeur, licht toe: “Cross border verkopen maakt het mogelijk om het assortiment eenvoudig te verbreden. Juist met de grote volumes die je kan bereiken door in meerdere landen actief te zijn, kan je heel snel een product rendabel in de markt krijgen.” 

Cross Border top 30
Om succesvolle cross border e-commercebedrijven zoals Helloprint en Koro PackVision in kaart te brengen hebben Duitse marketing specialist Dexport en digital commerce platform Twinkle de Cross border top 30 in het leven geroepen. Dit is de eerste e-commerce lijst die inzicht geeft in de snelstgroeiende Nederlandse e-commerce bedrijven in het buitenland. Ondernemingen die minimaal € 100.000 online omzetten buiten Nederland én een buitenlandse omzetgroei van minimaal 20% laten zien, komen voor deze lijst in aanmerking. Genomineerden als The Sting, Flinders en Leapp zijn hiermee een inspiratie voor alle bedrijven met internationale e-commerce ambities. 

De complete lijst met genomineerden van de Cross Border top 30 vindt u op www.crossborder30.nl. De uitreiking zal plaatsvinden op 7 september 2016 tijdens het Cross Border e-commerce Event. Tickets voor dit event zijn te bestellen via www.crossborderevent.nl. Cross border experts als Helloprint, vidaXL en Mister Spex delen op deze dag hun kennis en ervaring met u.