• CrossBorder Event 2023

  Bedankt en tot volgend jaar!

 • CrossBorder Event 2023

  Bedankt en tot volgend jaar!

 • CrossBorder Event 2023

  Bedankt en tot volgend jaar!

 • CrossBorder Event 2023

  Bedankt en tot volgend jaar!

 • CrossBorder Event 2023

  Bedankt en tot volgend jaar!

Helloprint deelt succesfactor met andere bedrijven

Online drukwerk aanbieder Helloprint geldt als een van de snelst groeiende start-ups van Nederland. Chief Marketing Officer van Helloprint Rick Molenaar beschrijft hoe de ambitie van Helloprint andere ondernemers kan helpen met hun eigen expansie naar het buitenland. Door het delen van succesfactoren en tips dragen zij bij aan innovatie in e-commerce in Nederland. “Het is zonde om niet de kans te pakken om het model dat in Nederland succesvol is ook internationaal uit te rollen.”
Helloprint deelt succesfactor
Met een B2C e-commercemarkt in Europa die maar blijft groeien en een Europese B2C e-commerce-omzet die in 2016 wordt geschat op bijna €510 miljard (bron: European B2C E-commerce Report 2016, Ecommerce Foundation Europe) ziet de toekomst van de e-commercebranche er veelbelovend uit. Toch vraagt het een enorme dosis lef en ook doorzettingsvermogen om succesvol te zijn in het buitenland. Helloprint kreeg dit voor elkaar.

Volgens Molenaar is de succesfactor van Helloprint dat zij een marketingorganisatie in plaats van een productiepartij zijn. “Dat zorgt ervoor dat we geheel vanuit de klant kunnen denken en alles kunnen ontwikkelen vanuit die klant. Dit in plaats van dat we iets dat nu eenmaal geproduceerd wordt via e-commerce proberen willen vermarkten. Uiteindelijk merkt de klant daarin een groot verschil in aanpak en usability en dat is uiteindelijk het verschil tussen ons en de concurrentie.”
Datagedreven aanpak
Helloprint werkt bij de introductie van een land niet vanuit een wollig marktonderzoek van 80 pagina’s, maar baseren ze helemaal op data. “Als we op basis van een datagedreven onderzoek hebben bepaald welk land het volgende is om uit te rollen, dan lokaliseren we zo snel mogelijk onze webshop voor dat land. Daarna sturen we verkeer (via Adwords) zodat we kunnen bepalen of we de juiste conversieratio’s kunnen behalen. Vanuit hier optimaliseren we door middel van klantfeedback en data richting een winstgevend model.”
Tips voor ondernemers
Benieuwd naar welke tip Helloprint met andere ondernemers wil delen? Bekijk deze film, onderdeel van een cross border serie waarin Dexport en DPD Pakketservice de snelstgroeiende Nederlandse e-commerce bedrijven in het buitenland zichtbaar maken. Wie zijn deze succesvolle bedrijven? Kijk op www.crossborder30.nl

Deze film werd geproduceerd door 25 EPS Videoproducties in opdracht van Dexport en DPD Pakketservice.