• Meld je aan voor de CrossBorder Event Top 30 Aanmelden
  • Meld je aan voor de CrossBorder Event Top 30 Aanmelden
  • Meld je aan voor de CrossBorder Event Top 30 Aanmelden
  • Meld je aan voor de CrossBorder Event Top 30 Aanmelden
  • Meld je aan voor de CrossBorder Event Top 30 Aanmelden
  • Meld je aan voor de CrossBorder Event Top 30 Aanmelden

CrossBorder Top 30

Deelnemersregelement

De CrossBorder Top 30 is een ranglijst voor Nederlandse ondernemingen die internationaal actief zijn met e-commerce activiteiten buiten de Nederlandse landsgrenzen. Zowel fabrikanten, merkhouders als retailers komen in aanmerking. Bij samenstellen van de ranglijst wordt de omzetgroei vergeleken. Onder e-commerce wordt zowel de verkoop via een eigen webshop en/of marktplaasten verstaan.

Inschrijfcriteria

Een onderneming kan zich inschrijven voor deelname aan de CrossBorder Top 30 indien het een Nederlandse onderneming betreft die buiten Nederland actief producten en/of diensten verkoopt met een minimale online omzet van 100.000 euro in 2021 en minimaal 20% groei uit het buitenland in boekjaar 2022. Alle deelnemende ondernemingen wordt bij inschrijving gevraagd de landen waarin de organisatie actief is te vermelden. Ook wordt er gevraagd naar de bijbehorende URL’s, de omzetpercentages en de omzet uit 2021 en 2022.

 

Inschrijfperiode

Ondernemingen kunnen zich vanaf heden tot en met 19 juli 2024 aanmelden voor de CrossBorder Top 30. Aanmelden is mogelijk door middel van het invullen van het aanmeldformulier op deze website. Te laat ontvangen aanmeldingen worden helaas niet in behandeling genomen.

 

Hoe winnen?

Op welke plek de onderneming in de Top 30 zal komen te staan, hangt af van het groeipercentage in het boekjaar 2023. Op basis van de inschrijvingen en de Twinkle Top 100 cross border gegevens wordt de CrossBorder Top 30 samengesteld.

 

Bekendmaking Genomineerden en Winnaars

Begin oktober worden de genomineerden voor de CrossBorder Top 30 bekend gemaakt. Je weet dan nog niet op welke plek jouw organisatie in de ranglijst staat. De gehele Top 30 wordt tijdens het CrossBorder Event op 19 september bekend gemaakt. Alle Top 30 ondernemingen ontvangen een exclusieve uitnodiging voor het evenement en ontvangen een certificaat. Daarnaast krijgt de top 3 een eervolle vermelding in Twinkle magazine.

 

Juridische check

Om in aanmerking te komen voor een nominatie en de CrossBorder Top 30, dient de onderneming te voldoen aan alle eisen die de wet aan de ingeschreven onderneming stelt. Indien de shop of onderneming niet voldoet aan de wetgeving behoudt de organisatie het recht om deze webwinkel niet te nomineren.

 

Gebruik promotiemateriaal

Deelnemers mogen het door de organisatie ter beschikking gestelde promotiemateriaal (banners en formats) in hun communicatie naar consumenten na nominatie gebruiken in de hierna genoemde periode:
Deelnemers CrossBorder Top 30: vanaf de dag dat het promotiemateriaal, na inschrijving, door de organisatie ter beschikking wordt gesteld tot en met de dag waarop de ranglijst van de CrossBorder Top 30 wordt bekendgemaakt.

CrossBorder Top 30 company: vanaf de dag waarop de ranglijst van de CrossBorder Top 30 wordt bekend gemaakt tot daags voor bekendmaking van de ranglijst van de CrossBorder Top 30 van het daaropvolgende kalenderjaar.

 

Organisatie

De CrossBorder Top 30 wordt georganiseerd en gefinancierd door Dexport in samenwerking met BBP Media en sponsors.

Over de uitslag van de CrossBorder Top 30 kan niet worden gecorrespondeerd.

In alle kwesties die niet zijn voorzien of geregeld in dit reglement beslist de organisatie.

 

Wat gebeurt er met mijn gegevens?

De gegevens van de aanmeldingen die de organisatie ontvangen zijn alleen toegankelijk voor de organisatoren en de jury. Er worden van de winnaars geen groei- of omzetcijfers gepubliceerd, enkel de plaats in de Top 30 wordt bekend gemaakt. Meer informatie over cookies en de verwerking van persoonsgegevens zie onze Privacy verklaring.